Čočková omáčka
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g čočky
- 350 g uzeného masa nejlepší je krkovice
- 200 ml smetany
- 65 ml mléka
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- ocet
Postup Čočková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Čočku přebereme a den předem namočíme do vody.
Uzené maso uvaříme do měkka, ale nedáváme moc vody - budeme potřebovat vývar, můžeme trochu osolit, záleží na tom, jaké máme maso.
Maso vyndáme a ve vývaru uvaříme čočku do měkka. Podle potřeby můžeme dolít vodu, čočka musí být řidší.
Pak zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku, povaříme a nakonec přilijeme smetanu.
Osolíme, opepříme, dochutíme octem a nakonec přidáme nakrájené maso. Nejvíc chutná s vdolky, ale dá se i s čerstvým pečivem.