Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 hrnky rýže
- 2 hrnky vody
- 0,5 dl oleje
- 250 g žampionů nakrájených na čtvrtiny
- 200 g Šmakouna s příchutí hlívy ústřičné
- 3 hrsti drobně pokrájeného pórku
- 1 střední na drobno nakrájená cibule
- 200 ml smetany nebo sojové smetany ALPRO Cuisine
- 1 lžička houbového koření
- 1/4 citronu
- sůl
- bílý pepř
- špetka mletého kmínu
Postup Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek. Krátce zarestujeme a přendáme z pánve na talířek.
Pokud je pořeba, přidáme na pánev ještě trochu oleje a osmahneme na něm rýži, dokud nezbělá. Pak ji ihned zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přikryjeme pokličkou.
Za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud rýže nezměkne. Pak k ní přidáme hotovou zeleninu se Šmakounem, pepř, sůl a houbové koření.
Citron odblaníme a dužinu nasekáme na kousky. Přidáme k rizotu, promícháme, zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a ihned podáváme.