Citronové tagliatelle s hráškem a kuřecím masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 PL šťávy z citrónu (nejlépe BIO)
cca 400 g těstovin Tagliatelle
5 lžic olivového oleje
200 g tučné zakysané smetany
100 g Parmazánu
sůl
pepř
150 g mraženého hrášku
200 g kuřecí prsa
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. V dostatečně osolené vodě dáme vařit těstoviny. Pár minut před tím, než jsou správně uvařené, přidáme do vody povařit i mražený hrášek. Současně s tím si na pánvi rozehřejeme olej společně se šťávou ze tří citrónů a kůrou z jednoho citrónu. Z tohoto důvodu je lépe použít bio citróny.

  2. Za stálého míchání čekáme, až se směs prohřeje a obě tekutiny se spojí. Poté přidáme 100 gramů na jemno nastrouhaného parmazánu a zakysanou smetanu. Můžeme přilít asi tři menší naběračky vody z uvařených těstovin.

  3. Kousky kuřecího masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce olivového oleje. Těstoviny (samozřejmě uvařené al dente) slijeme, vsypeme do pánve s omáčkou a dobře promícháme.

  4. Rozdělíme do talířů, podle vlastní chuti můžeme přidat trochu čerstvého pepře z mlýnku, ale není to nutné. O slanou chuť se postaral parmazán a voda z těstovin.

  5. Přidáme pár kousků opečeného kuřecího masa, na jednotlivé porce jen tak pro oko nastrouháme ještě trochu citrónové kůry a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!