Citronové tagliatelle s hráškem a kuřecím masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 PL šťávy z citrónu (nejlépe BIO)
- cca 400 g těstovin Tagliatelle
- 5 lžic olivového oleje
- 200 g tučné zakysané smetany
- 100 g Parmazánu
- sůl
- pepř
- 150 g mraženého hrášku
- 200 g kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
Postup Citronové tagliatelle s hráškem a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
V dostatečně osolené vodě dáme vařit těstoviny. Pár minut před tím, než jsou správně uvařené, přidáme do vody povařit i mražený hrášek. Současně s tím si na pánvi rozehřejeme olej společně se šťávou ze tří citrónů a kůrou z jednoho citrónu. Z tohoto důvodu je lépe použít bio citróny.
Za stálého míchání čekáme, až se směs prohřeje a obě tekutiny se spojí. Poté přidáme 100 gramů na jemno nastrouhaného parmazánu a zakysanou smetanu. Můžeme přilít asi tři menší naběračky vody z uvařených těstovin.
Kousky kuřecího masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce olivového oleje. Těstoviny (samozřejmě uvařené al dente) slijeme, vsypeme do pánve s omáčkou a dobře promícháme.
Rozdělíme do talířů, podle vlastní chuti můžeme přidat trochu čerstvého pepře z mlýnku, ale není to nutné. O slanou chuť se postaral parmazán a voda z těstovin.
Přidáme pár kousků opečeného kuřecího masa, na jednotlivé porce jen tak pro oko nastrouháme ještě trochu citrónové kůry a ihned podáváme.