Citronové špagety
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 porce špaget
- kůra z jednoho citronu
- šťáva z poloviny citronu
- 4 PL olivového oleje
- maličký kousek másla
- 1 maličký stroužek česneku
- 50 ml suchého bílého vína
- bazalka - čerstvé lístky
- hrnek nastrouhaného parmezánu (může být i pecorino)
- sůl, pepř
Postup Citronové špagety
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit špagety. Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku a nastrouhanou citronovou kúru. Necháme jen minutku nebo dvě, přilijeme bílé víno, zprudka odvaříme a vypneme. Ve chvílí, kdy jsou uvařené špagety, tak už bychom měli mít pánev vypnutou.
Uvařené špagety scedíme, necháme si trochu vody, ve které se vařily (pokud by se nám zdála konzistence výsledného pokrmu moc hustá, tak můžeme trochu přidat). Špagety vložíme do pánve, promícháme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti, vmícháme sýr a bazalkové lístky a můžeme podávat.