Citronová bábovka se zakysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 kostka másla (250 g)
180 g zakysané smetany
4 vejce
1 větší citrón
1 balení vanilkového cukru
1 balení kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si žloutky od bílků.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem.

  3. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a po třetinách vmícháváme do těsta.

  5. Přidáme do těsta i citrónovou šťávu a zamícháme.

  6. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli a přidáme do těsta.

  7. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem (dle chuti).

  8. Do trouby vyhřáté na 180 stupňů vložíme bábovku a pečeme cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!