Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g zeleného chřestu
- 2 velké hrsti baby špenátu
- 8-10 listů medvědího česneku
- 2 vejce
- 500 ml zeleninového vývaru
- mořská sůl
Postup Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme.
Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit - cca 1 minutu, vyjmeme je a dáme vařit kousky chřestu. Vaříme doměkka.
Krátce před koncem přidáme špenát a medvědí česnek a necháme přejít varem.
Mezitím si připravíme vejce - pošírovaná nebo natvrdo - podle chuti.
Polévku rozmixujeme a dochutíme solí.
Rozdělíme na talíře, přidáme do každého vejce a doplníme chřestovými špičkami.