Chlebové česnekové placky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g vody
- špetka cukru
- 2-3 lžíce oleje
- necelá lžička soli
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g hladké mouky
- 6-7 g droždí
- Na potření česnekové placky:
- 1 stroužek česneku
- lžíce oleje
- špetka soli
- necelých 50 ml vody
- -(v malé hlubší nádobě (širokém hrnečku) ponorným mixérem rozmixujeme). Množství česneku je libovolné, ten, kdo ho rád chroupe ve velkém, si dá stroužků víc)).
Postup Chlebové česnekové placky
Postup přípravy receptu
-
Těsta je málo, nedávala jsem do pekárny, ale umíchal mi robot....ve vodě s trošínkou cukru necháme aktivovat (zmladit) droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme měkké těsto.
Kyne jen asi 30-45 minut, pak ho rozdělíme na dva díly (ten, kdo upeče v troubě, může vyválet vcelku) a vyválíme dvě placky, které necháme nakynout ve vymazané remosce. Mám formy dvě, mohla jsem oba kousky těsta zpracovat najednou.
Před pečením placku svrchu párkrát propíchneme vidličkou a upečeme do růžova (asi 15 minut). Ještě horké potřeme česnekovou směsí.
Dobu pečení si každý uzpůsobí podle své chuti - někomu bude chutnat křupavější, my máme radši měkčí.