Česnekové trojhránky s postupem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

800 g hladké mouky
200 g jemně strouhaných vařených brambor
1 lžička soli
1 lžíce vegety
42 g droždí
1 lžička cukru (do mléka)
mléko dle potřeby
50 g sádla
50 g oleje
Náplň:
12 stroužků česneku (nebo kolik sneseme)
20 dkg másla může být částečně nahrazeno herou
sůl
strouhaný tvrdý sýr
klobása
párek (obojí nakrájené na proužky)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme obvyklým způsobem, jen vařené brambory nejprve promícháme s moukou, solí a vegetou.

  2. Po vykynutí rozdělíme na 6 bochánků, z každého vyválíme plát, potřeme ho česnekovým máslem, posypeme uzeninou a sýrem.

  3. Zavineme a necháme na plechu vymazaném sádlem kynout.

  4. Pak nůžkami nastříháme jednotlivé dílky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme, posypeme sezamem, drceným kmínem a slunečnicovými semínky a dáme do trouby upéci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!