Česnekové fazolky na citronovém pepři
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg fazolových lusků
- 2 větší cibule
- 1 hlavička česneku
- 10 dkg špeku nebo anglické slaniny
- citrónový pepř
- 1 pl hladké mouky
- olej
- sůl
Postup Česnekové fazolky na citronovém pepři
Postup přípravy receptu
-
Na kastrol dáme na kousky nakrájený špek nebo slaninu a necháme vyškvařit.
Přilijeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku.
Na ní dáme orestovat očištěné a omyté fazolky, které můžeme nechat v celku nebo pokrájet na 3cm kousky.
Takto připravené fazolky slabě osolíme, opepříme citrónovým pepřem a posypeme na drobno nasekaným česnekem.
Podlijeme je trochou vody a dáme dusit až jsou měkké.
Fazolky zaprášíme jen velmi slabě hladkou moukou opatrně promícháme a necháme ještě chvíli podusit, případně podlijeme.
Hotové nandáme na talíř, a pokud je nesmíme takto ihned, podáváme je jako přílohu k hovězímu nebo uzenému masu