Česnekové bulky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek vody
- 30 g droždí
- 1,5 lžíce oleje (olivový, slunečnicový)
- 1 čajová lžička česnekového oleje
- 2 lžičky soli
- Na potření:
- 2 lžíce oleje
- kurkuma
- paprika, ev. další koření dle chuti (dala jsem směs koření americké brambory)
Postup Česnekové bulky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme klasicky kvásek z droždí.
Přisypeme dobře prosátou hladkou mouku, přidáme hrnek vody, zbytek droždí, 1,5 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje, 1 čajovou lžičku česnekového oleje a 2 lžičky soli.
Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme cca hodinou kynout.
Poté na pomoučeném vále tvarujeme z těsta bulky. Vykrajovátkem na vánoční cukroví nazdobíme a bulky položíme zpět na vál nazdobenou stranou a necháme ještě cca 20 minut na vále kynout.
Mezitím, co bulky kynou, připravíme kurkumový a paprikový olej na potření do dvou mističek. Lžičku kurkumy smícháme s 1 lžíci oleje, v druhé misce učiníme totéž s jinak barevným kořením, dala jsem koření s názvem americké brambory, směs má barvu do červena.
Bulky otočíme, jejich okraje potřeme žlutě zbarveným olejem s rozmíchanou kurkumou, střed bulky natřeme jemnou vrstvou červeného koření, v mém případě směs koření americké brambory.
Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 - 25 minut.