Celozrnný wrap s avokádovou pastou, zeleninou a sýrem feta
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Palačinky:
- 80 g pšeničné celozrnné mouky hladké
- 160 ml vody
- 1/2 lžičky lehce nadrceného římského kmínu
- Špetka soli
- 100 g avokáda (zralého!)
- 100 g měkkého polotučného tvarohu
- 80 g zelených fazolových lusků
- 1 menší lilek
- 40 g sýru Feta
- 1 rajče
- extra panenský olivový olej
- oregano
- sušený česnek
- sůl
Postup Celozrnný wrap s avokádovou pastou, zeleninou a sýrem feta
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200°C.
V misce rozmícháme mouku s vodou, špetkou soli a podrceným římským kmínem a opečeme dvě palačinky. Pečeme pozvolna a občas obracíme. (Jelikož záleží na suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto).
Zelené fazolky zblanšírujeme (vložíme do vroucí osolené vody, jen pár minut povaříme a prudce zchladíme. Rajče rozkrojíme a vyjmeme semínka (zbyde nám jen pevná dužina). Dužinu nakrájíme na drobné kostky. Fetu rozdrobíme.
V misce rozmačkáme avokádo, smícháme se špetkou soli a oreganem.
Lilek osušíme, o obou stran lehce poprášíme sušeným česnekem (sušený je záměrně, čerstvý by mohl zhořknout) a lehce pokapeme olivovým olejem. Dáme péct pod gril, aby lilek změkl.
Na upečené palačinky rozetřeme avokádovou pastu, rozložíme pár plátků lilku, položíme fazolky, rajčata, rozdrobenou fetu a pevně svineme do balíčku.