Celozrnný wrap s avokádovou pastou, zeleninou a sýrem feta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Palačinky:
80 g pšeničné celozrnné mouky hladké
160 ml vody
1/2 lžičky lehce nadrceného římského kmínu
Špetka soli
100 g avokáda (zralého!)
100 g měkkého polotučného tvarohu
80 g zelených fazolových lusků
1 menší lilek
40 g sýru Feta
1 rajče
extra panenský olivový olej
oregano
sušený česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200°C.

  2. V misce rozmícháme mouku s vodou, špetkou soli a podrceným římským kmínem a opečeme dvě palačinky. Pečeme pozvolna a občas obracíme. (Jelikož záleží na suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto).

  3. Zelené fazolky zblanšírujeme (vložíme do vroucí osolené vody, jen pár minut povaříme a prudce zchladíme. Rajče rozkrojíme a vyjmeme semínka (zbyde nám jen pevná dužina). Dužinu nakrájíme na drobné kostky. Fetu rozdrobíme.

  4. V misce rozmačkáme avokádo, smícháme se špetkou soli a oreganem.

  5. Lilek osušíme, o obou stran lehce poprášíme sušeným česnekem (sušený je záměrně, čerstvý by mohl zhořknout) a lehce pokapeme olivovým olejem. Dáme péct pod gril, aby lilek změkl.

  6. Na upečené palačinky rozetřeme avokádovou pastu, rozložíme pár plátků lilku, položíme fazolky, rajčata, rozdrobenou fetu a pevně svineme do balíčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!