Celozrnné pomerančové hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

TĚSTO:
130 g celozrnné mouky (podle potřeby i více)
2 lžíce hladké mouky
2 bílky
2 vanilkové cukry
1/2 lžíce medu
lžíce (100%) pomerančového džusu
3 lžíce sušené pomerančové kúry
1 lžička citronové šťávy
1 lžička jedlé sody
POLEVA:
1 bílek
prosátý cukr moučka
sušená pomerančová kúra
1 lžička citronové šťávy
1 lžička skořice
DOZDOBENÍ:
kandovaná pomerančová kúra

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Bílky vyšlehat s cukrem doběla, postupně přidávat ostatní suroviny a nakonec těsto ručně propracovat - podle potřeby přidávat mouku.

  2. Na hodně pomoučněném válu těsto rozválet, vykrajovat z něj malé hvězdičky a pozvolna péct na 170°C.

  3. POLEVA: Bílky třít s prosátým cukrem - část ho nahradit sušenou pomerančovou kúrou, přidat citronovou šťávu, skořici a vypracovat hustější polevu jako na perníčky.Naplnit jí cukrářský rukáv a dát na chvíli do ledničky.

  4. DOZDOBENÍ: Doprostřed vychladlých hvězdiček udělat zdobítkem větší tečku a dozdobit kouskem kandované pomerančové kúry.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!