Celozrnné banánky se sýrovou náplní

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Odpalované těsto:
1/8 l vody
40 g másla
špetka soli
1/2 lžičky cukru
70 g celozrnné pšeničné mouky
2 menší vajíčka
Náplň:
1 Camembert
100 g taveného sýra
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s máslem, solí a cukrem přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít a máslo se rozpustí, hrnec odstavíme z plotny, vsypeme mouku a vařečkou smícháme. Hrnec postavíme zpět na plotnu a mícháme, dokud nemáme z těsta kouli.

  2. Necháme vychladnout. Poté zašleháme po jednom vajíčka. Těsto musí být hladké a jemné (pokud není, přidáme další vajíčko). Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme na něj malé banánky, které pečeme na 220°C asi 15 minut. Banánky ještě teplé rozřízneme a necháme vychladnout.

  3. Camembert nakrájíme na jemné kostičky, přidáme tavený sýr, jogurt a vymícháme na jemný krém. Můžeme ručním šlehačem. Nakonec přidáme pažitku.

  4. Krémem plníme banánky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!