Celozrnná buchta do srnčího hřbetu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 5 dkg hnědého cukru
- 8 dkg celozrnné grahamové mouky
- 1 jablíčko
- skořice
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup Celozrnná buchta do srnčího hřbetu
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme, pokud si připravíte vejce s cukrem dřív než mouku je potřeba je občas promíchnout na spod zůstává ten cukr přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně promícháme.
Dáme si do formy pečicí papír, který potřeme slabě olejem, můžete vysypat moukou já jen potřela olejem a vrstvíme naspod dáme trochu těsta na těsto prostředkem nastrouhaná jablíčka vymačkáme z nich štávu dáme trošku skořice a opět těsto.
Troubu si asi na 1-2 minuty předehřeju. Pečeme na 150°C asi 20 minut a potom zvýšíme na 180°C a dopečeme, zkoušíme špejlí.