Celerové karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 1 celer
- cca 2 dcl mléka
- hrstka strouhanky na zahuštění
- 1 vejce
- solamyl
- pepř
- sůl
- na trojobal
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Celerové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a chvíli povaříme ve slané vodě – nesmíme uvařit úplně !!
Mleté maso smícháme s vejcem a kořením, přidáme nastrouhaný, polovařený celer a pomocí mléka a strouhanky vytvoříme hustou směs.
Vmícháme lžíci škrobové moučky.
Ze směsi vytvoříme malé karbanátky, obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou, kaší nebo salátem.