Celerové karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 celer
cca 2 dcl mléka
hrstka strouhanky na zahuštění
1 vejce
solamyl
pepř
sůl
na trojobal
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a chvíli povaříme ve slané vodě – nesmíme uvařit úplně !!

  2. Mleté maso smícháme s vejcem a kořením, přidáme nastrouhaný, polovařený celer a pomocí mléka a strouhanky vytvoříme hustou směs.

  3. Vmícháme lžíci škrobové moučky.

  4. Ze směsi vytvoříme malé karbanátky, obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou, kaší nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!