Bylinkový kapr s brokolicí.

Recepty, Ryby

Suroviny

6 porcí kapra
1 žloutek
sůl
červená paprika
polohrubá mouka
lžička bylinek podle chuti
2 lžíce olej
2 lžíce másla
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si připravíme bylinkovou směs smíchání všech bylinek dohromady (čerstvé nasekáme na jemno, sušené hodně rozdrtíme). V hlubokém talíři rozšleháme žloutek.

  2. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme v mouce s červenou paprikou paprikou.

  3. Smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla. Podáváme s vařenou brokolicí, pokapanou máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!