Bylinkovo-česnekové kuřecí kousky se špenátem a cizrnou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- • 3 kuřecí prsní řízky
- • 2 stroužky česneku
- • bazalka
- • tymián
- • sůl
- • pepř
- • olivový olej
- • menší cibule
- • citrón
- • 1 kostka (112,5g) mraženého špenátu - celé listy
- • mražená kukuřice
- • pórek
Postup Bylinkovo-česnekové kuřecí kousky se špenátem a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu si nejlépe přes noc namočíme. Vaříme ve vodě s tymiánem a bazalkou asi hodinu. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme studenou vodou.
Maso si nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Dáme do misky a přidáme bazalku, tymián a česnek. Zakápneme olejem a citrónem. Dáme odležet tak na hodinu do lednice.
Na oliv. oleji si osmahneme cibulku a přidáme připravené maso. Zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme špenát, kukuřici a pórek a ještě chvíli necháme na mírném ohni.
Cizrnu buď můžeme přimíchat hned k masu nebo podáváme zvlášť.