Bylinkové rohlíčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
1 droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru (na kvásek)
2 lžičky soli
špetka pepře
5 lžic oleje
4 lžičky jemně sekaných bylinek:
bazalka
oregano
majoránka
petrželka
1 vejce na potření
kmín nebo hrubá sůl na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek, který necháme 10-15 min stát na teplém místě.

  2. Poté ho přilijeme ke zbylé mouce a soli.

  3. Přidáme pepř, plej, 100 ml oleje, bylinky a vypracujeme hladké tužší těsto.

  4. Uložíme ho na teplé místo a necháme kynout cca 45-60 minut.

  5. Těsto rozválíme a rádílkem ho rozdělíme na trojúhelníky, které klasicky stáčíme do tvaru rohlíčku.

  6. Rohlíčky přeneseme na plech a necháme ještě 15 minut kynout.

  7. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!