Buchtičky s krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Buchtičky:
3 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku teplého mléka
4 lžíce cukru
4 lžíce rozpuštěné hery
1/2 kostky droždí (20 g)
1 vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
trošku citronové kůry
Krém:
650 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
3 lžíce cukru
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme.

  2. Přidáme Heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.

  3. Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál, propracujeme a tvoříme malé buchtičky, které vkládáme na vymaštěný plech těsně vedle sebe. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Na talíři přeléváme krémem.

  4. Krém: 500 ml mléka dáme vařit. Ve zbytku (150 ml) rozkvedláme pudinkový prášek, cukr a rum a nalijeme k mléku na plotně. Vaříme do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!