Buchta od babinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

buchta:
16 lžic polohrubé mouky
10 lžic cukru
8 lžic oleje
6 lžic mléka
3 vejce
1 prášek do pečiva
libovolné ovoce
drobenka:
8 lžic hrubé mouky
6 lžic cukru
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na buchtu (kromě ovoce) smícháme v míse, aby nezůstaly hrudky. Vymažeme si plech olejem a vysypeme hrubou moukou. Na plech vylijeme těsto a rozložíme na něj buď drobně nebo pokrájené ovoce (nejlépe na plátky).

  2. Pak přísady na drobenku dáme do mísy a prsty rozdrobíme. Rozdrobenou drobenkou posypeme ovoce na těstu a dáme péct na 180°C, dokud nezhnědnou kraje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!