Buchta od babinky
Recepty, MoučníkySuroviny
- buchta:
- 16 lžic polohrubé mouky
- 10 lžic cukru
- 8 lžic oleje
- 6 lžic mléka
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- libovolné ovoce
- drobenka:
- 8 lžic hrubé mouky
- 6 lžic cukru
- trocha oleje
Postup Buchta od babinky
Postup přípravy receptu
-
Přísady na buchtu (kromě ovoce) smícháme v míse, aby nezůstaly hrudky. Vymažeme si plech olejem a vysypeme hrubou moukou. Na plech vylijeme těsto a rozložíme na něj buď drobně nebo pokrájené ovoce (nejlépe na plátky).
Pak přísady na drobenku dáme do mísy a prsty rozdrobíme. Rozdrobenou drobenkou posypeme ovoce na těstu a dáme péct na 180°C, dokud nezhnědnou kraje.