Bůček plněný zdravou nádivkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Nádivka:
- 1 menší pórek
- 1/2 salátové okurky
- 100 g anglické slaniny
- 1 červená kapie
- 1 bílá paprika
- 5 stroužků česneku
- 1 vejce
- 1 rohlík
- strouhanka
- 2 růžičky brokolice
- hlíva ústřičná
- 1 lahůdková cibulka
- 1 lžíce koření na pečení masa
- sůl
- pažitka
- Maso:
- větší bůček
- sůl
- kmín
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce koření (Avokádo) na pečení
- převařené v 300 ml vody na polévání)
Postup Bůček plněný zdravou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, všechno promícháme a přidáme strouhanku podle potřeby, aby nádivka byla tužší.
Necháme odpočinout a připravíme si maso, které nejdřív prořízneme na kapsu, prosolíme, pokmínujeme, do pekáče nakrájíme cibuli nahrubo a česnek na plátky, nalijeme trochu vývaru z koření na pečené maso.
Pak do kapsy naplníme připravenou nádivku a buď kapsu zašijeme, nebo sepneme jehlama a přendáme na pekáč a přikryté dáme péct do rozpálené trouby. Občas přeléváme vypečenou šťávou a ještě polijeme připraveným vývarem, až do spotřebování.
Pečeme dokud nebude maso měkké a ke konci pekáč odkryjeme a maso otočíme.
Pokud se nám nádivka do masa nevejde, dáme jí do pečící fólie a položíme vedle masa v pekáči.