Bůček plněný zdravou nádivkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Nádivka:
1 menší pórek
1/2 salátové okurky
100 g anglické slaniny
1 červená kapie
1 bílá paprika
5 stroužků česneku
1 vejce
1 rohlík
strouhanka
2 růžičky brokolice
hlíva ústřičná
1 lahůdková cibulka
1 lžíce koření na pečení masa
sůl
pažitka
Maso:
větší bůček
sůl
kmín
1 větší cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce koření (Avokádo) na pečení
převařené v 300 ml vody na polévání)

Postup přípravy receptu

  1. V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, všechno promícháme a přidáme strouhanku podle potřeby, aby nádivka byla tužší.

  2. Necháme odpočinout a připravíme si maso, které nejdřív prořízneme na kapsu, prosolíme, pokmínujeme, do pekáče nakrájíme cibuli nahrubo a česnek na plátky, nalijeme trochu vývaru z koření na pečené maso.

  3. Pak do kapsy naplníme připravenou nádivku a buď kapsu zašijeme, nebo sepneme jehlama a přendáme na pekáč a přikryté dáme péct do rozpálené trouby. Občas přeléváme vypečenou šťávou a ještě polijeme připraveným vývarem, až do spotřebování.

  4. Pečeme dokud nebude maso měkké a ke konci pekáč odkryjeme a maso otočíme.

  5. Pokud se nám nádivka do masa nevejde, dáme jí do pečící fólie a položíme vedle masa v pekáči.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!