Bublanina z hrníčku

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1 dcl oleje
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
citronová kůra + šťáva
sezonní ovoce (použila jsem jahody)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem do hladké pěny, přimícháme mouku s kypřicím práškem, olej a citronovou kůru a šťávu, nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Hustší těsto plníme do předem vymazaných a moukou vysypaných hrníčků. Plníme do 3/4 hrnečku, přidáme ovoce, které vtlačíme do těsta.

  3. Pečeme při teplotě cca 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!