Bublanina s jablíčky a borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g másla
- 150 g cukru krystal
- vanilkový cukr
- 5 vajec
- 300 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- 75 ml mléka
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- celá oloupaná jablka
- borůvky (brusinky)
Postup Bublanina s jablíčky a borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme máslo a oba cukry. Přidáme žloutky. Opatrně přidáváme mouku, prdopeč a pomeranč. šťávu. Nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do strouhankou vysypané zavírací formy - nejlépe 26 cm.
Do těsta skládáme celá oloupaná jablka zbavená jádřince. Do vzniklého prostoru plníme borůvky. V originálním receptu jsou brusinky. Ty jsem nikdy nedávala, ale můžou tam být pikantnější.
Pečeme při 180°C cca 60 minut. V průběhu pečení přikryjeme pečicím papírem.