Bublanina s jablíčky a borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g másla
150 g cukru krystal
vanilkový cukr
5 vajec
300 g hladké mouky
prášek do pečiva
75 ml mléka
3 lžíce pomerančové šťávy
celá oloupaná jablka
borůvky (brusinky)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme máslo a oba cukry. Přidáme žloutky. Opatrně přidáváme mouku, prdopeč a pomeranč. šťávu. Nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do strouhankou vysypané zavírací formy - nejlépe 26 cm.

  2. Do těsta skládáme celá oloupaná jablka zbavená jádřince. Do vzniklého prostoru plníme borůvky. V originálním receptu jsou brusinky. Ty jsem nikdy nedávala, ale můžou tam být pikantnější.

  3. Pečeme při 180°C cca 60 minut. V průběhu pečení přikryjeme pečicím papírem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!