Brusinková králičí stehna v jogurtové marinádě v alobalu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králičí stehna (počet upravíme podle počtu strávníků)
- Na marinádu:
- 190 g brusinková marmeláda či džem
- 2 PL sušených brusinek
- 2 jogurt s jahodami a brusinkami (po 135 g Florián)
- 2 dcl suchého červeného vína
- 1 PL koření Steak chilli & šípek
- 5 listů medvědího česneku nadrobno nakrájeného
- na špičku nože mletého badyánu
- špetka rozmarýnu
- chilli
- Na dochucení:
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
- alobal nebo aluminiové misky
Postup Brusinková králičí stehna v jogurtové marinádě v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na marinádu umícháme polotekutou, nakyslejší, lehce pálivou směs. Dochutíme podle naší chuti.
Stehna očistíme a odblaníme. Ostrým nožem na nich uděláme zářezy. Ponoříme do marinády a pečlivě ji vetřeme do stehen. Marinujeme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Troubu rozpálíme na 200°C. Stehna i s marinádou pečlivě zabalíme do dvojitého alobalu a pečlivě utěsníme, aby nevytekla šťáva. Lze použít i aluminiové misky.
Pečeme asi 40 min., pak opatrně balíček rozevřeme a zkontrolujeme, že maso je měkké. Necháme v otevřeném balíčku ještě ve vypnuté troubě asi 10 minut dojít. Příloha: rýže či jiná naše oblíbená.