Brusinková králičí stehna v jogurtové marinádě v alobalu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna (počet upravíme podle počtu strávníků)
Na marinádu:
190 g brusinková marmeláda či džem
2 PL sušených brusinek
2 jogurt s jahodami a brusinkami (po 135 g Florián)
2 dcl suchého červeného vína
1 PL koření Steak chilli & šípek
5 listů medvědího česneku nadrobno nakrájeného
na špičku nože mletého badyánu
špetka rozmarýnu
chilli
Na dochucení:
citronová šťáva
pepř
sůl
alobal nebo aluminiové misky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na marinádu umícháme polotekutou, nakyslejší, lehce pálivou směs. Dochutíme podle naší chuti.

  2. Stehna očistíme a odblaníme. Ostrým nožem na nich uděláme zářezy. Ponoříme do marinády a pečlivě ji vetřeme do stehen. Marinujeme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

  3. Troubu rozpálíme na 200°C. Stehna i s marinádou pečlivě zabalíme do dvojitého alobalu a pečlivě utěsníme, aby nevytekla šťáva. Lze použít i aluminiové misky.

  4. Pečeme asi 40 min., pak opatrně balíček rozevřeme a zkontrolujeme, že maso je měkké. Necháme v otevřeném balíčku ještě ve vypnuté troubě asi 10 minut dojít. Příloha: rýže či jiná naše oblíbená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!