Brambory v pivu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 velké kuře
1,5 kg syrových brambor
1 pivo
koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče naskládáme omyté, na kolečka (asi půl cm silné) nakrájené syrové brambory ve slupce, tak aby byl pekáč téměř plný.

  2. Kuře rozčtvríme, osolíme a poklademe na brambory, když použijeme jiné maso, krájíme ho třeba na silnější plátky.

  3. Ve větší misce (pozor trochu pění, hlavně sůl) smícháme půl litr piva s kořením (např. 2 lžičky grlilovacího, 2 lžičky koření na ryby, 2 lžičky vegety, 2 lžičky gulášového - záleží na vaší fantazii, nebo co doma máte). Vlijeme do pekáče, překryjeme alobalem a pečeme naplno v troubě asi 2 hodiny. Až budou brambory měkké, alobal asi v polovině pečení odstraníme, záleží na druhu masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!