Brambory v pivu
Recepty, Drůbeží masoPostup Brambory v pivu
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče naskládáme omyté, na kolečka (asi půl cm silné) nakrájené syrové brambory ve slupce, tak aby byl pekáč téměř plný.
Kuře rozčtvríme, osolíme a poklademe na brambory, když použijeme jiné maso, krájíme ho třeba na silnější plátky.
Ve větší misce (pozor trochu pění, hlavně sůl) smícháme půl litr piva s kořením (např. 2 lžičky grlilovacího, 2 lžičky koření na ryby, 2 lžičky vegety, 2 lžičky gulášového - záleží na vaší fantazii, nebo co doma máte). Vlijeme do pekáče, překryjeme alobalem a pečeme naplno v troubě asi 2 hodiny. Až budou brambory měkké, alobal asi v polovině pečení odstraníme, záleží na druhu masa.