Bramborový slunečnicový kváskový chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
- 150 ml vody
- 150 ml podmáslí nebo mléka
- 200 g vařených rozmačkaných brambor
- 300 g pšeničné celozrnné mouky
- 200 g hladké mouky
- 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce kmínu
- ovesné či jiné vločky, slunečnicová či jiná semínka
Postup Bramborový slunečnicový kváskový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.
Po zvukovém signálu přidáme půl hrnku ovesných vloček a podle chuti semínka (dávám půl hrnku směsi ze slunečnice, lnu a sezamu).
Pečeme na celozrnný program.