Bramborový slunečnicový kváskový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
150 ml vody
150 ml podmáslí nebo mléka
200 g vařených rozmačkaných brambor
300 g pšeničné celozrnné mouky
200 g hladké mouky
4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
2 lžičky soli
2 lžíce kmínu
ovesné či jiné vločky, slunečnicová či jiná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  2. Po zvukovém signálu přidáme půl hrnku ovesných vloček a podle chuti semínka (dávám půl hrnku směsi ze slunečnice, lnu a sezamu).

  3. Pečeme na celozrnný program.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!