Bramborový salát s čerstvým hráškem a uzeným masem
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g brambor (nejlépe nových)
- 200 g vařeného uzeného masa
- 2 hrsti vyloupaného čerstvého hrášku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- olej
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- cibulková nať
- petrželová nať
Postup Bramborový salát s čerstvým hráškem a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.
Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a přiléváme tenkým pramínkem, za stálého šlehání metličkou, olej. Vznikne nám hustší zálivka.
V míse promícháme brambory a maso s hráškem. Osolíme, dochutíme pepřem a přidáme hořčičnou zálivku. Doplníme jemně krájenou cibulkovou natí a petrželkou.