Bramborové zelňáky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 sklenice kyselého zelí 680 g
hladká mouka kolik bude třeba
3 brambory(syrové,nebo vařené)
škvarky se sádlem
drcený kmín
1 vejce
česnek(kolik kdo má rád)
trochu mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse si smícháme překrájené zelí, nastrouháme brambory, pak mouku, vejce, trochu mléka, škvarky se sádlem nakrájené na menší kousky(nebo pomleté), kmín a sůl, všechno promícháme a dáme na pomoučený vál.

  2. Směs pak hněteme na těsto, které budeme moci válet, můžeme přidat mléko(pokud bude tuhé) nebo mouku (pokud bude řidší).

  3. Těsto pak rozválíme na placku-stále posypáváme moukou, aby se nám nelepilo k válečku a pak vykrajujeme zelňáky (já to dělám sklenicí, kterou před každým vykrojením namočím do mouky a upečeme v troubě na plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!