Bramborové sabdží s krabími tyčinkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 varné sáčky rýže (používám parboiled ale stylovější by byla basmati)
- 3-4 střední brambory
- balení krabích tyčinek
- zakysaná smetana
- 100 g taveného sýra (může být i ochucený)
- plechovka sterilované kukuřice
- koření:
- rozmarýn
- kari
- koriandr
- kmín
- sůl + cokoliv co máte rádi a voní aspoň trochu Indií
Postup Bramborové sabdží s krabími tyčinkami
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit rýži, jak jsme zvyklí. Než se rýže uvaří, oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka s rozmarýnem a kmínem v mírně osolené vodě.
Brambory nesléváme, přímo do hrnce vmícháme tavený sýr, smetanu a koření (nejlépe osmahnuté na troše oleje, aby se rozvonělo) a na mírném ohni asi 3-5 minut provaříme. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji vodou, aby později dobře vsákla do rýže.
Nakonec přidáme z nálevu slitou kukuřici a na kousky nakrájené krabí tyčinky a krátce prohřejeme. Sabdží vmícháme do uvařené rýže, ozdobíme snítkou zeleného (např. koriandr, petržel) a podáváme.