Bramborové lívanečky s povidly (bezlepkové)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

450 g syrových brambor
2 vejce
250 g kukuřičné polohrubé mouky
mléko dle potřeby (asi 2 dcl)
sůl
olej na vymazání lívanečníku
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Syrové okrájené brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Chvilku necháme stát.

  2. Přidáme 2 celá vejce, špetku soli a promícháme.

  3. Postupně přidáváme mouku vymícháme těsto. Podle potřeby přilijeme mléko, aby těsto mělo lívancovou hustotu.

  4. Lívanečník vymastíme olejem a smažíme malé lívanečky. Je lepší smažit na nižším stupni, aby nebyly připálené, ale zároveň aby byly pěkně propečené. Po usmažení papírovou utěrkou osušíme případný zbylý tuk.

  5. Těsto průběžně promícháváme, protože z brambor se uvolňuje voda, tak abychom jednou nenabrali vodu a podruhé hustou kaši.

  6. Povidla necháme chvilku při pokojové teplotě, aby se líp roztírala, případně je v misce rozmícháme.

  7. Lívanečky potřeme povidly a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!