Bramborove Kachori

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
100 g jemné dětské krupice
sůl
1/4 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce oleje
2 lžíce vlažné vody
Náplň:
4 uvařené brambory ve slupce
3 stroužky česneku
garam masala
kurkuma
sůl
kmín
1 zelená chilli paprička
1/4 lžičky pepře (Amchur)

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame múku a krupicu, pridáme soľ a prášok do pečiva, olej a vypracujeme cesto rukou. Postupne pridávame vlažnú vodu, aby sa cesto pekne spojilo do bochníčka a nebolo veľmi tuhé. Keď som to robila podľa pôvodného receptu,zdalo sa mi krupice veľa, preto sa mi cesto trochu rozpadávalo. Cesto dáme do misky,zakryjeme a pol hodinky necháme oddýchnuť.

  2. Uvarené a ošúpané zemiaky roztlačime, pridáme nastrúhaný cesnak a premiešame. Na oleji spenime trošku kminu, kurkumu, garam masalu a Amchur, pridáme nasekanú chilli (môžeme odstrániť semienka). Pridáme rozpučené zemiaky s cesnakom, osolime a chviľku opekáme.

  3. Z cesta si urobime gulôčky, roztlačime na placky, na každú dáme lyžičku zemiakovej zmesi,zabalime do batôžka, rukami sploštíme a pražime v oleji z oboch strán do hneda. Hotové vyberiem na kuchynský obrúsok a necháme prebytočný olej vysať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!