Bramborová pánev s brynzou a slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 7-8 brambor uvařených ve slupce
- 80-100 g uzené slaniny
- 100 g brynzy
- 1 cibule (měla jsem červenou)
- snítka rozmarýnu
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Bramborová pánev s brynzou a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na půl kolečka a brambory na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme slaninu, děrovanou lžící vytáhneme a odložíme.
Do tuku přihodíme brambory a cibuli. Okořeníme, přidáme snítku rozmarýnu a opékáme stálým přehazováním, aby byly brambory opečené dozlatova a dokřupava.
Brynzu můžeme přihodit do horké pánve a nechat na bramborách rozpustit, anebo posypat až brambory s odloženou slaninou na talíři. Nazdobíme pažitkou a podáváme s mlékem nebo salátem.