Bramborová pánev s brynzou a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

7-8 brambor uvařených ve slupce
80-100 g uzené slaniny
100 g brynzy
1 cibule (měla jsem červenou)
snítka rozmarýnu
mletý kmín
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na půl kolečka a brambory na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme slaninu, děrovanou lžící vytáhneme a odložíme.

  2. Do tuku přihodíme brambory a cibuli. Okořeníme, přidáme snítku rozmarýnu a opékáme stálým přehazováním, aby byly brambory opečené dozlatova a dokřupava.

  3. Brynzu můžeme přihodit do horké pánve a nechat na bramborách rozpustit, anebo posypat až brambory s odloženou slaninou na talíři. Nazdobíme pažitkou a podáváme s mlékem nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!