Bramborová omáčka podle Čiriny

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 velká cibule
300 ml smetany ke šlehání
4-5 stroužků česneku
4 bobkové listy
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
2 lžíce octa
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli nakrájíme na cca centimetrové kostičky, zalijeme malým množstvím vody (aby bylo vše potopené, ne víc), osolíme, nebo přidáme masoxovou či bylinkovou kostku a vaříme do poloměkka, zn. asi 5 minut. Poté za pomoci cedníku přidáme šlehačku, v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku. Promícháme, provaříme dalších cca 20 minut a dochutíme cukrem, octem a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!