Bramborová omáčka podle Čiriny
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 1 velká cibule
- 300 ml smetany ke šlehání
- 4-5 stroužků česneku
- 4 bobkové listy
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- sůl
Postup Bramborová omáčka podle Čiriny
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli nakrájíme na cca centimetrové kostičky, zalijeme malým množstvím vody (aby bylo vše potopené, ne víc), osolíme, nebo přidáme masoxovou či bylinkovou kostku a vaříme do poloměkka, zn. asi 5 minut. Poté za pomoci cedníku přidáme šlehačku, v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku. Promícháme, provaříme dalších cca 20 minut a dochutíme cukrem, octem a solí.