Botwinka s rebarborou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vody
2 kuřecí skelety
3 mrkve
Svazek botwinky cca 300g
2 – 3 řapíky rebarbory
1 cibule
1 petržel
2 brambory
1 – 2 lístky vavřínu
2-3 nové koření
Sůl, pepř
1 pórek, jen bílou část
100 ml jogurtu
1 PL cukru
1 PL jablečného octa (spíš bych dal podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Ze skeletů a kořenové zeleniny a koření si udělám klasický vývar. Přecedím, kde najdu maso, tak oberu, zeleninu pokrájím a vrátím do vývaru.

  2. Oloupu a pokrájím zemáky (brambory), stejně naložím i s botwinkou.

  3. Vývar přivedu do varu a přidám brambory, po deseti minutách – zhruba – přihodím botwinku a rebarboru, řádně oloupanou a pokrájenou. Zakápnu jablečným octem, zlahodím cukrem. Osolím, opepřím (používám raději bílý pepř). Vařím do změknutí všech surovin.

  4. Přidávám ještě PL barščového koncentrátu, ale s ohledem na fakt, že na Čechách se neprodává, v surovinách neuvádím. Podávám s jogurtem, nebo a to raději se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!