Borůvková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru nebo 150g fruktozy
1 vanilkový cukr
125 ml mléka
125 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 g borůvek (i více)
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem (nebo zvoleným cukrem pro diabetiky), přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, sníh z bílků.

  2. Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Střídavě vkládáme těsto a borůvky, prostřídáme cca 3 krát, poslední vrstva je těsto, které posypeme zbytkem borůvek a špachtlí opatrně z povrchu zarovnáme borůvky do těsta. Těsto odhrneme od středu formy, aby po upečení bylo dno rovné.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C a při pečení respektujeme vlastní troubu. Já pekla horkovzduchem na 180 °C 30 min., pak jsem teplotu vypnula a při zapnutém ventilátoru ještě 10 min. dopékala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!