Bombay potatoes (brambory)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g nových menších brambor
350 ml zeleninového vývaru
3 lžíce oleje
1 lžíce hnědých hořčičných semínek
1 lžička chilli
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého kmínu
5 cm čerstvého zázvoru
2 rajčata
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi rozehřejeme olej a vsypeme hořčičná semínka. Jakmile začnou vonět a vyskakovat“, přidáme pastu, kterou si připravíme smícháním koření, jemně nastrouhaného zázvoru a trochy vody. Promícháme a po cca 1 minutě vsypeme brambory, které jsme pokrájeli na zhruba stejně velké kousky.

  2. Přidáme na hrubo nasekaná rajčata, zalijeme vývarem a posypeme nasekaným koriandrem nebo petrželí.

  3. Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí brambor (cca 15-20 minut).

  4. Pak sundáme pokličku a zbytek tekutiny necháme vyvařit (cca 5 minut). Podáváme s ochuceným jogurtem, jako přílohu nebo samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!