Bombay potatoes (brambory)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g nových menších brambor
- 350 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce hnědých hořčičných semínek
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 2 rajčata
- čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
Postup Bombay potatoes (brambory)
Postup přípravy receptu
-
Na větší pánvi rozehřejeme olej a vsypeme hořčičná semínka. Jakmile začnou vonět a vyskakovat“, přidáme pastu, kterou si připravíme smícháním koření, jemně nastrouhaného zázvoru a trochy vody. Promícháme a po cca 1 minutě vsypeme brambory, které jsme pokrájeli na zhruba stejně velké kousky.
Přidáme na hrubo nasekaná rajčata, zalijeme vývarem a posypeme nasekaným koriandrem nebo petrželí.
Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí brambor (cca 15-20 minut).
Pak sundáme pokličku a zbytek tekutiny necháme vyvařit (cca 5 minut). Podáváme s ochuceným jogurtem, jako přílohu nebo samostatné jídlo.