Biskupský beránek - opravdový biskupák
Recepty, MoučníkySuroviny
- 13 dkg cukru moučka
- 20 dkg Hery nebo másla
- 4 žloutky
- 26 dkg nasekaných ořechů
- rozinky
- kandované ovoce
- 7 bílků
- 13 dkg cukru
- 36 dkg hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- čokoláda na vaření na polevu
Postup Biskupský beránek - opravdový biskupák
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, máslo a cukr moučku utřít, bílky a cukr vyšlehat na tuhý sníh. Směs ovoce smícháme s moukou a práškem do pečiva, postupně vmíchávat do směsi ze žloutků, cukru a másla, potom přidat sníh s cukrem.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 1 a 1/4 hodiny na 160 - 190°C.
Po vychladnutí beránka polijeme polevou.