Biskupský beránek - opravdový biskupák

Recepty, Moučníky

Suroviny

13 dkg cukru moučka
20 dkg Hery nebo másla
4 žloutky
26 dkg nasekaných ořechů
rozinky
kandované ovoce
7 bílků
13 dkg cukru
36 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
čokoláda na vaření na polevu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, máslo a cukr moučku utřít, bílky a cukr vyšlehat na tuhý sníh. Směs ovoce smícháme s moukou a práškem do pečiva, postupně vmíchávat do směsi ze žloutků, cukru a másla, potom přidat sníh s cukrem.

  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 1 a 1/4 hodiny na 160 - 190°C.

  3. Po vychladnutí beránka polijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!