Bílá zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

Bílé kysané zelí
Brambory
Liberecké párky (nebo jakékoliv podle chuti)
polévkové koření (magi)
sůl
tatra (nebo smetana)
Na cibulovou jíšku:
olej
cibule
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky.Nikdy nevaříme dohromady jinak zůstanou brambory na povrchu tvrdé.

  2. Až je zelí měkké a brambory středně, dáme je dohromady do hrnce.Nakrájený párek na kostičky přidáme do hrnce.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.Když je dozlatova přidáme mouku a za stálého míchání uděláme řidkou kašičku(jíšku).

  4. Jíšku oprahneme do zlatova a poté za stálého míchání ji vléváme do polévky.Chvíli povaříme a okořeníme solí a polévkovým kořením.

  5. Na zjemnění polévky za stálého míchání vléváme tatru mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!