Bílá zelňačka
Recepty, PolévkySuroviny
- Bílé kysané zelí
- Brambory
- Liberecké párky (nebo jakékoliv podle chuti)
- polévkové koření (magi)
- sůl
- tatra (nebo smetana)
- Na cibulovou jíšku:
- olej
- cibule
- mouka
Postup Bílá zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky.Nikdy nevaříme dohromady jinak zůstanou brambory na povrchu tvrdé.
Až je zelí měkké a brambory středně, dáme je dohromady do hrnce.Nakrájený párek na kostičky přidáme do hrnce.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.Když je dozlatova přidáme mouku a za stálého míchání uděláme řidkou kašičku(jíšku).
Jíšku oprahneme do zlatova a poté za stálého míchání ji vléváme do polévky.Chvíli povaříme a okořeníme solí a polévkovým kořením.
Na zjemnění polévky za stálého míchání vléváme tatru mléko.