BigMac (Hamburger)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Sezamová houska na hamburger (+ 1půlka housky navíc)
110 g mletého hovězího masa (2 placky)
špetka soli
1/4 najemno nakrájené cibule
nakrájený hlávkový salát (Dle potřeby)
1 plátek sýra
2-3 plátky okurky
Omáčka:
1/2 hrnku Majonézy
sterilovaná cibule
sterilovaná okurka
francouzský dresink
1 lžička cukru
Francouzský dresing:
2 polévkové lžíce oleje – nejlépe olivového
1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička sušené papriky
1 polévková lžíce octa nebo citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Maso 55 gr rozplácneme na pečící papír a uděláme z něj tenké kolečko asi 0,5 cm vysoký, přikryjeme pečícím papírem a dáme do mrazáku. Necháme zmrznout a poté dáme na rozpálenou pánev a osolíme a opepříme.

  2. Na spodní bulku dáme omáčku, na jemno nakrájenou cibulku, nasekaný salát, plátek sýra, maso, další spodek bulky, salát, okurku, maso a horní díl bulky (doporučuji bulky ještě na suché pánvi trošku rozpéct).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!