Biftek ala klasika

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí svíčkové
4 vejce
olej
sůl
pepř
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme.

  2. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut.

  3. Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké.

  4. Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý.

  5. Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!