Biftek ala klasika
Recepty, Hovězí masoPostup Biftek ala klasika
Postup přípravy receptu
-
Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme.
Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 minut.
Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké.
Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý.
Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka. Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami