Bezlepkové linecké od Nominalu

Recepty, Cukroví

Suroviny

170 g bezlepkové mouky NOMIX
40 g kukuřičné hladké mouky
100 g tuku (Hera, máslo)
80 g cukru moučka (vanilkový cukr)
1 žloutek
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu.

  2. Z těsta vyválíme plát 0,3 až 0,5 cm tenký a vykrajujeme tvary.

  3. Ty pokládáme na vymaštěný a vysypaný plech.

  4. Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C. Vřelé jsou křehké, necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu.

  5. Podle své fantazie můžeme slepovat, polévat, namáčet či sypat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!