Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 bažant
- sůl
- pepř
- mouka na obalení
- máslo na opékání
- 1 cibule
- větší hrst pokrájených hub
- sklenka bílého vína
- ¼ l smetany
- 100–150 g dobrého sýra na strouhání
Postup Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Postup přípravy receptu
-
Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé.
Opečené díly zvěřiny přendáme na mísu. Do šťávy k srdci a játrům přidáme nakrájenou cibuli a necháme na mírném ohni, až cibule zezlátne. Pak přidáme nakrájené houby a sklenku bílého vína. Krátce povaříme na mírném ohni.
Zvěřinu vrátíme zpět do kastrolu, zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do trouby nebo pod gril a zapečeme do zlatova. Podáváme s opečenými brambory.