Barevná brokolda s krupičkou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1/2 brokolice (i s lístkama a košťálem)
- 1 cibule
- 2 brambory (vařené studené a pak nastrouhané)
- nadrobno nakrájená větší mrkev
- hrášek
- kukuřice
- 1 větší tavený sýr se šunkou
- 2 hrsti krupičky
- zeleninový vývar
- troška másla (na osmažení cibulky)
- sůl
- petrželka
Postup Barevná brokolda s krupičkou
Postup přípravy receptu
-
Brokolici si nakrájíme nahrubo včetně lupenů a košťálů, které jen očistíme od tvrdých slupek (necháme si pár růžiček na ozdobu).
Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme jí osmažit do hrnce na máslo a po osmažení přidáme brokolici, kterou taky trošku osmažíme a vše zalijeme vodou (zeleninovým vývarem), necháme vařit.
Pokud nemáme mraženou mrkev, tak si jí nakrájíme nadrobno a přidáme hned k brokolici.
Tak za 10 minut vaření dáme do polévky pokrájený sýr, hrášek, kukuřici, opět povaříme a ještě přidáme krupičku a nastrouhané brambory.
Dosolíme jak máme rádi, rozmícháme a ještě přihodíme růžičky brokolice, co jsme si nechali stranou a znovu vše povaříme, až se nám sýr úplně roztaví a krupička zahustí polévku. Na talíři ozdobíme nakrájenou petrželkou.