Banánový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg banánů
1/2 kávové lžičky tlučeného hřebíčku
šťáva z 1 citrónu
75 dkg cukru krupice
tuzemský rum

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájené banány zalijeme litrem vody a pomalu vaříme do zhoustnutí.

  2. Pak přídáme cukr, citrónovou šťávu a hřebíček.

  3. Znovu vše uvedeme do varu a hned plníme do nahřátých skleniček, nejlépe velikosti, jako jsou od dětské výživy.

  4. Do každé skleničky dáme nahoru 1-2 lžičky rumu, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

  5. Po vychladnutí uložíme. Tento džem je moc dobrý, hezky voní a chutná přímo exoticky. Hodí se na cokoliv, na palačinky, jako příchuť do bílých jogurtů, opečené toustíky i na chleba nebo pečivo s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!