Banánovo-tvarohový sendvič

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
150 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
1 rovná lžička prášku do pečiva
TVAROHOVÝ KRÉM:
1,5 tvarohu ve vaničce
100 ml šlehačky (33%)
2-3 lžíce šťávy z borůvkového kompotu (nebo malinového kompotu)
(může být i sirup,ale tmavý – kvůli obarvení krému…)
1 lžíce moučkového cukru
Šlehačka:
1 šlehačka na šlehání (33%, nebo rostlinná Rama Cremefine)
1 lžíce moučkového cukru
Banány
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: nejdříve vyšleháme bílky s ½ cukru. Samostatně vyšleháme žloutky s druhou ½ cukru, přidáme zlehka sníh a nakonec zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Těsto dáme do cukrářského pytlíku a bez zdobítka-tj. širokým koncem tvarujeme pásky/banánky cca 8cm dlouhé. Stříkáme dál od sebe, aby se pečením nespojily(tak jako se to málem stalo mě).

  3. Pásky na plechu pocukrujeme přes husté sítko – udělá při pečení pevnější povrch.

  4. Pečeme při 180°C asi 10-12 minut.

  5. Tvarohový krém: tvaroh vyšleháme s cukrem a šťávou a přimícháme ušlehanou šlehačku.

  6. Upečené banánky odlepíme od pečícího papíru, a nastříkáme nejdříve tvaroh, poklademe plátky banánu a nakonec ozdobíme šlehačkou a postříkáme rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!