Bakoňské kotlety z Krušovic

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g kotlet bez kosti
1 cibule
10 dkg anglické slaniny
1/4 kg žampionů nebo čerstvých hub
1/4 l sladké smetany
2 dcl zakysané smetany
sůl
pepř
sladká paprika
olej
zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, anglickou slaninu nakrájíme na jemné kostičky zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a zázvor a též osmahneme. Zaprášíme 2 lžícemi sladké papriky, zamícháme a mírně povaříme, pak odstavíme z ohně.

  2. Kotlety lehce naklepeme, opepříme a zprudka po obou stranách osmažíme do zlatova.

  3. Pak uložíme do základu s cibulkou, podlejeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso ponořené a za občasného obracení dusíme do měkka.

  4. Měkké maso vyjmeme a do výpeku přidáme zakysanou smetanu, povaříme a přidáme zbytek smetany. Nakonec přidáme nakrájené houby, povaříme a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!