Bakoňské kotlety z Krušovic
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g kotlet bez kosti
- 1 cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/4 kg žampionů nebo čerstvých hub
- 1/4 l sladké smetany
- 2 dcl zakysané smetany
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- olej
- zázvor
Postup Bakoňské kotlety z Krušovic
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, anglickou slaninu nakrájíme na jemné kostičky zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a zázvor a též osmahneme. Zaprášíme 2 lžícemi sladké papriky, zamícháme a mírně povaříme, pak odstavíme z ohně.
Kotlety lehce naklepeme, opepříme a zprudka po obou stranách osmažíme do zlatova.
Pak uložíme do základu s cibulkou, podlejeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso ponořené a za občasného obracení dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme a do výpeku přidáme zakysanou smetanu, povaříme a přidáme zbytek smetany. Nakonec přidáme nakrájené houby, povaříme a podáváme s bramborem.