Bagety s pomazánkou z brambor

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml vody
60 g oleje
2-2,5 lžičky soli
100 g polohrubé mouky
450 g hladké mouky
2 lžičky cukru
25 g droždí
Na oblohu:
pekingské zelí
rajče
salátová okurka
šunkový salám
Pomazánka:
vařené brambory
tatarka
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny tak, aby sůl nepřišla na droždí. Použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na 4 díly, zformujeme bagety a necháme je na plechu dobře nakynout.

  3. Pak potřeme vejcem, popř. sypneme oblíbeným semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.

  4. Na pomazánku nastrouháme brambory a podle chuti a jejich množství je osolíme, ochutíme rozetřeným česnekem a smícháme s tatarkou tak, aby se to dalo dobře mazat.

  5. Vychladlé bagety rozřízneme, pomažeme pomazánkou a ozdobíme zeleninou a salámem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!