Bageta z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 ml vody
- 200 ml mléka
- 3 lžíce oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g žitné mouky celozrnné
- 200 g grahamové mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- 1/2 kostky droždí
Postup Bageta z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto.
Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.
Potom bagety na několika místech trochu nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme třeba sezamovým semínkem, kmínem, mákem...
Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.