Babicovy dobroty - krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Plátky vepřové krkovice podle počtu strávníků
na každou krkovici jedna menší cibule
dijonská hořčice nebo jiná ostřejší
plátky anglické slaniny na každý kousek aspoň 3 plátky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček nebo Váhalova slanina.

  2. Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-50 minut, pak alobal otevřeme a ještě chvíli pečeme buď horkým vzduchem nebo grilem, aby maso dostalo růžovou barvu. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!