Babicovy dobroty - krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Plátky vepřové krkovice podle počtu strávníků
- na každou krkovici jedna menší cibule
- dijonská hořčice nebo jiná ostřejší
- plátky anglické slaniny na každý kousek aspoň 3 plátky
- sůl
- pepř
Postup Babicovy dobroty - krkovička
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček nebo Váhalova slanina.
Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-50 minut, pak alobal otevřeme a ještě chvíli pečeme buď horkým vzduchem nebo grilem, aby maso dostalo růžovou barvu. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.