Azu po tatarsku z vepřového.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřového plecka
3 sterilované okurky
3 lžíce kečupu
100 ml bílého vína nebo vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
0,5 lžičky chilli
1 lžíce hladké mouky
asi 50 ml vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.

  2. Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej do něj nasypeme veškeré koření promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase dobře promícháme, aby se stejnoměrně obalilo v kořeněné směsi. Hrnec zapneme bez víka tlačítkem START a chvilinku počkáme až se rozehřeje. (Trvá to opravdu chviličku).

  3. Maso za občasného míchání osmažíme a vypneme hrnec.

  4. Nalijeme víno nebo vodu a kečup a přisypeme okurky. Zase dobře promícháme a na hrnec nasadíme víko. Zapneme na program CHICKEN DUCK MEAT a počkáme až hrnec signalizuje konec vaření. Můžeme páru vypustit regulačním ventilem, nebo počkáme až se vypustí sama a otevřeme víko.

  5. Můžeme zahustit 1 lžíci hladké mouky, rozmíchané ve víně, vodě nebo vývaru tak, že bez poklice znovu zapneme program a vlijeme záklechtku k masu a chvilku za stáleho míchání provaříme. Podáváme s rýži


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!