Azu po tatarsku z vepřového.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vepřového plecka
- 3 sterilované okurky
- 3 lžíce kečupu
- 100 ml bílého vína nebo vody
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 0,5 lžičky pepře
- 0,5 lžičky chilli
- 1 lžíce hladké mouky
- asi 50 ml vývaru nebo vody
Postup Azu po tatarsku z vepřového.
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.
Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej do něj nasypeme veškeré koření promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase dobře promícháme, aby se stejnoměrně obalilo v kořeněné směsi. Hrnec zapneme bez víka tlačítkem START a chvilinku počkáme až se rozehřeje. (Trvá to opravdu chviličku).
Maso za občasného míchání osmažíme a vypneme hrnec.
Nalijeme víno nebo vodu a kečup a přisypeme okurky. Zase dobře promícháme a na hrnec nasadíme víko. Zapneme na program CHICKEN DUCK MEAT a počkáme až hrnec signalizuje konec vaření. Můžeme páru vypustit regulačním ventilem, nebo počkáme až se vypustí sama a otevřeme víko.
Můžeme zahustit 1 lžíci hladké mouky, rozmíchané ve víně, vodě nebo vývaru tak, že bez poklice znovu zapneme program a vlijeme záklechtku k masu a chvilku za stáleho míchání provaříme. Podáváme s rýži